Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει.. Αν και δεν είμαι από τους ανθρώπους που την γιορτάζει με καρδούλες και λουλούδια.. είναι σίγουρα μία πολύ καλή ευκαιρία για να φάμε έξτρα σοκολάτα..!!
Γενικά, είμαι της φιλοσοφίας ότι ένα γλυκό πρέπει να σερβίρεται σε μικρά κομματάκια..!!
Γιατί έτσι μου φαίνεται ότι τρώω λίγο..αλλά για περισσότερο χρονικό διάστημα..χαχα..
Τέτοιες μικρές και μαγικές λιχουδιές είναι τα τρουφάκια.. Όλα τα τρουφάκια, μιας και λατρεύω πάνω από 4-5 συνταγές..
Τα σημερινά μου τρουφάκια είναι λίγο dark, και για να μάθετε πως τα έφτιαξα δείτε το παρακάτω βίντεο:
Τα υλικά που χρειάστηκα είναι:
- 210γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2/3 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλυτζανιού άχνη ζάχαρη
- 3 κουταλιές μαλτ ουίσκι ή κονιάκ
- λίγη σκόνη κακάο
Αρχικά, κόβω την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την τοποθετώ σε ένα γυάλινο μπολ.
Τη λιώνω σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει όλη και την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ (ή σε ένα μούλτι για πιο γρήγορα) χτυπάω με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με το κονιάκ (δεν είχα ένα πρόχειρο μαλτ ουίσκι στο ντουλάπι μου..) ώσπου να πήξει τόσο ώστε να στέκεται.
Στο ίδιο μπολ με την κρέμα γάλακτος, προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας, για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
Τοποθετώ το μείγμα στο ψυγείο για να πήξει.
Πασπαλίζω τα χέρια μου με κακάο σκόνη και πλάθω το μείγμα σε μικρά μπαλάκια μεγέθους μπουκιάς.
Τα τοποθετώ σε χάρτινες θήκες για να τα σερβίρω..!!
Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 μέρες..
(αν προλάβουν βέβαια να ζήσουν τόσο..)
Καλοφάγωτα..!
Και για να μην παρεξηγούμαστε.. Δώρα, κουκλακια & λουλούδια δέχομαι και τις 365 μέρες το χρόνο..γιατί να το περιορίσω σε μία μέρα..!!
<3 <3 <3
Comments